(c)2011
Помощ

Уважаеми клиенти
Най - важното за всеки клиент е да знае , че книгите , които поръчва в някои от случаите не са налични.Опитваме се ежедневно да актуализираме наличностите , но процеса е много динамичен.Вие поръчвате , ние ги издирваме и доставяме.Ако не са налични в издателството ви уведомяваме в 3 дневен срок и ви молим да не се сърдите , защото даже и в Амазон не всичко е налично.
Ако, сте съгласни с начина ни на работа поръчвайте.....


Учебниците "Втора употреба " са с ограничени количества и е възможно , ако има голям интерес да поръчате , а ние докато обновим сайта да са изчерпани , за което се извиняваме предварително
Виртуалната книжарница " Лексико" и реалните ни книжарници са отделни книжарници.Поръчката през сайта не означава , че дадения продукт го има наличен в   реалната ни книжарница.

Всички намаления на продукти  са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са  до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Всички книги маркирани с " Промоция " в заглавието на книгата са единични бройки и намалението важи до първа продажба.Програмата ни не е автоматична да ги премахне веднага и затова ги премахваме ръчно и може да има малко забавяне. В такъв случай ви се обаждаме за да ви информираме.1.Търсене на книга:


   В полето търси избирате признак за търсене: по заглавие, автор, издател, описание, или ISBN, след което пишете съответната ключова дума или фраза и натискате бутона за търсене . Ако не намирате търсената от Вас книга може да се свържете с нас. Ние предоставяме възможност за намиране и на стари, архивни издания. Трябва да попълните заявка с данните, които знаете за търсената книга и да оставите контакти за обратна връзка.

2.Поръчка:

   За да поръчате книга натиснете бутона "купи+", след което избраната книга влиза във вашата потребителска количка. От менюто на потребителската количка виждате какво сте пазарували до момента: заглавие, цена, количество и сума. Имате възможност за промяна на количеството след въвеждане на новото количество от желаната книга и натискане на бутона "промени". Съответно актуализира се и цената. В горната дясна част на екрана също се отразява промяната в броя на избраните книги както и текущата до момента цена на Вашата поръчка. Може да продължите пазаруването след натискане на бутона "продължи пазаруването" или да поръчате избрана книга или книги.

Когато искате да поръчате повече от 1 бройка от дадена книга и промените след "Купи " в бройките , моля задавайте "Обнови " за да може да възприеме програмата , че е повече от 1 брой.
   При избор на продължаване на пазаруването информацията за избраните до момента книги се запазва.

   Във всеки момент имате възможност да разгледате съдържанието на потребителската количка в горния десен ъгъл . Потвърждаване на вашата поръчка се осъществява посредством натискане на бутона "поръчай" и попълване на задължителните полета.

3.Доставка:

   Обърнете ВНИМАНИЕ, че големите ни отстъпки компенсират цената на доставката при положение, че има такава

Начин на доставка:

Безплатна доставка до книжарницата ни на метростанция "Вардар"
Намира се на изхода на подлеза на метрото от трамвайната спирка.
С куриер до ОФИС на "Еконт Експрес"
С куриер "Еконт Експрес" до АДРЕС НА КЛИЕНТА
цена според "Тарифен калкулатор Еконт"
Безплатна доставка при поръчка над 200 лв за София и страната
Начин на плащане:

С наложен платеж/при доставка

   Предлагаме няколко начина доставка.

   Първо избирате името на населеното място и след това съответния начин, по който желаете да получите избраните книги.

     3.1.За получаване директно в книжарница Лексико в София -  до 4 работни дни.Наша практика е да ви информираме когато поръчката ви пристигне с обаждане по телефона или на пощата ви.
  

Без доплащане за доставка :

-Изпълняват се в книжарницата ни на метростанция Вардар.

Работното време на книжарницата ни на Вардар  е:
Понеделник до четвъртък от 11 до 19 часа.В петък от 11 до 18 часа."Безплатна доставка "Ползувате и при поръчка над 200 лева.Доставката се извършва   до офис на Еконт.  

     3.2.С куриер (ЕКОНТ Експрес)- за цялата страна - от 1 до 4 работни дни, с доплащане за доставка (според тарифата на куриерската фирма). Еконт Екпрес имат опции за доставка до техен клон или до посочен от вас адрес.Справка във "Виртуален офис на Еконт".За да разберете теглото на поръчката и оттам и цената на доставката ,моля обадете се на телефон :0888912451

"Работен ден" е понятие , което е от понеделник до петък до час 18 часа.

Отстъпки при доставка

Във "Виртуален офис на Еконт" има калкулатор с , който да си сметнете доставката.Когато я смятате и изберете опция "ОТ"офис на Еконт да е доставката спестяватя около 20 % от цената. .Ние се ангажираме да я доставим до там с , което ви спестяваме пари за доставка..При доставка с „Еконт „ цената се определя от тежестта на поръчката , дали е до „Офис“ или до „Врата“ и от самата дестинация.

3.5  При поръчка над 200 лв (с отстъпките които предлагаме на продуктите ни ) доставката е „
Безплатна до офис на Еконт„
4.Заплащане:

   Начинът на заплащане се указвате с избиране на един от трите радиобутона:

     4.1.Плащане при доставка - пратката е с наложен платеж и се заплаща при получаване.  

5.Отстъпки и промоции

    Посочените отстъпките важат само при поръчка през сайта на книжарница "Лексико".
    При заявка за намиране на книги ще бъдете уведомени допълнително за цената и отстъпката към нея.

6.Изчерпани наличности

   Фирмата не носи отговорност при изчерпана наличност на продукта в съответното издателство.
    Опитваме се ежедневно да коригираме изчерпаните количества , но практически не ни е възможно  да проследим и коригираме  изменението  на над 50000 заглавия

   В случай на невъзможност за изпълняване на Вашата поръчка, ще бъдете своевременно уведомени.
   Когато доставката не може да бъде извършена, съгласно разпоредбите на ЗЗП платените от вас суми ще бъдат възстановени.

7.Отказ от поръчка

   Имате право да се откажете от направената от вас поръчка в рамките на 1 ден (24 часа) от заявяването й, като се свържете с нас на: E-mail - lecsiko@abv.com или тел. 0888912451.

Клиентът има право да откаже получаването на заявената от него стока и при едно от следните условия:
- доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед.
- цената, която клиентът следва да заплати не съответства на дължимата цена.


8.Връщане на закупена книга от Книжарница “Лексико”

   В срок от 14 работни дни, считано от деня на доставката, клиентът има право да върне закупената книга при спазване на следните условия:

   -Книгата да бъде с ненарушена цялост, без наранявания, одрасквания или външни и вътрешни повреди повреди;

   -Да не са налице повреди, причинени от клиента поради невнимателно транспортиране или неправилна употреба;

   -Там, където в поръчката са включени консумативи или аксесоари, те да бъдат с ненарушена цялост на оригиналните им опаковки;

   -Транспортните разходи за връщането на книгата до Книжарница „Лексико” са за сметка на клиента;

   -Връщането се извършва на адреса: гр.София метростанция "Вардар "

   Закупуването на книгата се доказва с представяне на касова бележка и/или фактура, а за нейното връщане се изготвя допълнителен протокол, който се подписва от двете страни.


9."Антикварни книги" са книгите , които по принцип са със изчерпан тираж и трудно ще намерите в други книжарници. Също така книгите са единични бройки. Може да са нови , а може и да са "четени". Може да попитате в какъв вид са на телефон 0888912451.

10.Понятието Учебници "Втора Употреба" се отнася за учебници , които са използвани и в зависимост  от състоянието им ги продаваме с 30 % или с 50 % отстъпка.При някои учебници има упражнения , които са попълнени и затова най - добре е да се обадите и да ни попитате за състоянието на учебника.

11При  доставка с куриер Задължително проверявайте целостта на пратката , като я отворите.Ако установите , че е нарушена веднага на "Място " съставете протокол с фирмата доставчик на пратката.Не е лошо да ни се обадите и на нас веднага , за да може фирмата доставчик да си поеме отговорността.В противен случай ние не носим вина за нарушена при транспортирането доставка.Друг е въпросът , ако книгата е дефекта(липсващи , страници , коли и т.н.)тогава ще ви я подменим или върнем стойността и.

 
Общи условия