(c)2011
Общи Условия
ОБЩИ УСЛОВИЯ

Най - важното за всеки клиент е да знае , че книгите , които поръчва в 80 % от случаите не са налични.Вие поръчвате , ние ги издирваме и доставяме.Ако не са налични в издателството ви уведомяваме в 3 дневен срок и ви молим да не се сърдите , защото даже и в Амазон не всичко е налично.
Ако, сте съгласни с начина ни на работа поръчвайте.....


Учебниците "Втора употреба " са с ограничени количества и е възможно , ако има голям интерес да поръчате , а ние докато обновим сайта да са изчерпани , за което се извиняваме предварително


След задаването на бутона "Съгласен с общите условия " декларирате , че не сте против да използваме Личните ви данни , за да можем да доставим поръчката.


Виртуалната книжарница " Лексико" и реалната ни книжарници са отделни книжарници.Поръчката през сайта не означава , че дадения продукт го има наличен в  книжарницата на метростанция " Вардар".

Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Всички книги маркирани с " Промоция " в заглавието на книгата са единични бройки и намалението важи до първа продажба.Програмата ни не е автоматична да ги премахне веднага и затова ги премахваме ръчно и може да има малко забавяне. В такъв случай ви се обаждаме за да ви информираме.Изчерпани наличности

   Фирмата не носи отговорност при изчерпана наличност на продукта в съответното издателство.
   Опитваме се ежедневно да коригираме изчерпаните количества , но практически не ни е възможно  да проследим и коригираме  изменението  на над 50000 заглавия
   В случай на невъзможност за изпълняване на Вашата поръчка, ще бъдете своевременно уведомени.
   Когато доставката не може да бъде извършена, съгласно разпоредбите на ЗЗП платените от вас суми ще бъдат възстановени.


Поръчка

   Поръчката се извършва чрез бутона "купи+", след което избраната книга влиза във вашата потребителска количка. От менюто на потребителската количка се вижда поръчката до момента: заглавие, цена, количество и сума. Има възможност за промяна на количеството след въвеждане на новото количество и натискане на бутона "промени". Съответно актуализира се и цената. В горната дясна част на екрана също се отразява промяната в броя на избраните книги както и текущата до момента цена. Продължаването на заявката става след натискане на бутона "продължи пазаруването". При избор на продължаване на пазаруването информацията за избраните до момента книги се запазва.

Когато искате да поръчате повече от 1 бройка от дадена книга и промените след "Купи " в бройките , моля задавайте "Обнови " за да може да възприеме програмата , че е повече от 1 брой.

Доставка
Начин на доставка:

Безплатна доставка до книжарницата ни на метростанция "Вардар"
Намира се на изхода на подлеза на метрото от трамвайната спирка.
С куриер до ОФИС на "Еконт Експрес"
С куриер "Еконт Експрес" до АДРЕС НА КЛИЕНТА
цена според "Тарифен калкулатор Еконт"
Безплатна доставка при поръчка над 200 лв за София и страната
Начин на плащане:

С наложен платеж/при доставка

3.1.За получаване директно в книжарниците Лексико в София -  до 4 работни дни.Наша практика е да ви информираме когато поръчката ви пристигне с обаждане по телефона или на пощата ви .

Без доплащане за доставка :

-Изпълняват се в книжарницата ни на метростанция Вардар.

Работното време на книжарницата ни на Вардар  е:
Понеделник до четвъртък от 11 до 19 часа.В петък от 11 до 18 часа.


"Безплатна доставка " се ползува и при поръчка над 200 лева до офис на Еконт.3.2.С куриер ЕКОНТ Експрес - за цялата страна - от 1 до 4 работни дни, с доплащане за доставка (според тарифата на куриерската фирма). С калкулатора на Еконт на линк http://www.econt.com/tariff-calculator/ може да сметнете доставката самостоятелно. От изчислената цена ще получите 18% отстъпка. Еконт Екпрес имат опции за доставка до техен клон или до посочен от вас адрес. За да разберете теглото на поръчката и оттам и цената на доставката ,моля обадете се на телефон:0888912451

3.3 С куриер до „Офис Еконт“ цената е с мин 18% по–евтина
"Работен ден" е понятие, което е от понеделник до петък до час 18 часа.


При доставка с „Еконт „ цената се определя от тежестта на поръчката , дали е до „Офис“ или до „Врата“ и от самата дестинация.


3.6 При поръчка над 200 лв (с отстъпките които предлагаме на продуктите ни ) доставката е „
Безплатна „
4.Заплащане:

Начинът на заплащане се указвате с избиране на един от трите радио бутона:

1.Плащане при доставка - пратката е с наложен платеж и се заплаща при получаване.Условия за отказ на поръчка и връщане на  закупена стока

Отказ от поръчка : Имате право да се откажете от направената от вас поръчка в рамките на 1 ден (24 часа) от заявяването й, като се свържете с нас на: E-mail -
   Закупуването на книгата се доказва с представяне на касова бележка и/или фактура, а за нейното връщане се изготвя допълнителен протокол, който се подписва от двете страни.

Отстъпки и промоции

    Посочените отстъпките важат само при поръчка през сайта на книжарница "Лексико".
    При заявка за намиране на книги ще бъдете уведомени допълнително за цената и отстъпката към нея."Антикварни книги" са книгите , които по принцип са със изчерпан тираж и трудно ще намерите в други книжарници. Също така книгите са единични бройки. Може да са нови , а може и да са "четени". Може да попитате на телефон 0888912451 в какъв вид са.

Понятието Учебници "Втора Употреба" се отнася за учебници , които са използвани и в зависимост  от състоянието им ги продаваме с 30 % или с 50 % отстъпка.При някои учебници има упражнения , които са попълнени и затова най - добре е да се обадите и да ни попитате за състоянието на учебника.

При  доставка с куриер Задължително проверявайте целостта на пратката , като я отворите.Ако установите , че е нарушена веднага на "Място " съставете протокол с фирмата доставчик на пратката.Не е лошо да ни се обадите и на нас веднага , за да може фирмата доставчик да си поеме отговорността.В противен случай ние не носим вина за нарушена при транспортирането доставка.Друг е въпросът , ако книгата е дефекта(липсващи , страници , коли и т.н.)тогава ще ви я подменим или върнем стойността и. 
Общи условия