(c)2011

Открито - Андре Агаси

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Открито - Андре Агаси
Aвтор: Андре Агаси
Издателство: intense
Година: 2010
ISBN: 9789547831179
Корица: мека
Страници: 432
Цена: 19.90 лв.  15.92 лв. (Отстъпка -20%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
"Открито" е проникновен и много вещо написан разказ, който притежава ритъма и сюжета на добрия роман… Сурова енергия и емоция, които обрисуват истинския Агаси.
Newsday Top 10 Books

"Какво облекчение, че няма и следа от триумфално изреждане на победи в книгата на Агаси, която е една от най-страстните изповеди срещу света на спорта, написана от спортист, със статут на суперзвезда."
The New York Times 100 Notable Books of 2009

"Автобиографията на Андре Агаси е всепоглъщаща, също като играта му… Агаси е разказал историята си толкова силно и искрено, че на моменти дъхът ни секва. Това е една от най-добрите написани лични истории изобщо, пример за добре написана автобиография."
Шон Гергъри, Time

"Не само прекрасна книга, но и истински разказ за съзряването, за изграждането на личността, изпълнен с мрачен хумор, но и с терзание и искреност. Разказът му потвърждава онова, което феновете са предусещали от самото начало, че целият маскарад… не е бил продиктуван от жажда за внимание, а от е следствие от битката му да спаси своята същност от спорта, който е заплашвал да го разруши."
Sam Tanenhaus, The New York Times Book Review


"С учудване и с удоволствие човек установява, че Андре Агаси … е написал честна, пълнокръвна и прозорлива автобиография… Част от тази история се пада на живо поднесен разказ за несъстояло се детство, младост в духа на Дикенс, последвана от хаотична битка за търсенето и изграждането на личността… Макар и нелишен от вълнение, разказът за завръщането на Агаси на върха на тениса, отстъпва по внушение на онзи за неговото истинско оцеляване, емоционалната му устойчивост и чувството за хумор, с което говори за често лошите карти, които му се падат."
Michael Mewshaw, Washington Post

"Цялата мистика на великата игра на Агаси е събрана в тези редове… Фотографската памет на Агаси по отношение на съдбоносните за него мачове ни позволява да съпреживеем неудържимия ритъм и енергия на мачовете му като зрители от трибуните… Почитателите на спорта ще оценят по достойнство това надникване в ума на един шампион… Не разказ, а истински победен удар за пътя, по който един тенисист открива своята игра."
Kirkus

"С тази книга се опитах да подредя историята си. Писах за хората, които са оказали голямо влияние в моя живот. А по отношение на себе си бях откровен до краен предел. Мисля, че мнозина ще имат какво да научат от моята история."
Андре Агаси
 
Общи условия