(c)2011

Русия в началото на ХХ век - твърда корица

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Русия в началото на ХХ век - твърда корица
Aвтор: Симеон Радев
Издателство: "Св.Климент Охридски"
Година: 2010
ISBN: 9789549384147
Корица: твърда
Страници: 266
Цена: 28.00 лв.  23.80 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
В книгата “Русия в началото на ХХ век” са събрани статии, кореспонденции и портрети на политици и държавници от времето на Първата руска революция през 1905-1906 г., както и анализи на руската политика по това време към Балканите и по-специално към България.
В тази книга Симеон Радев се извисява над Хемингуей с изключително точното предаване на атмосферата и настроенията сред широките селски и градски среди, с дарбата му да намира общ език с висши държавни служители, включително и с министър-председателя граф Витте и неговите министри, председателя на Государствената дума - Муромцев, както и с водачите на партии с коренно противоположни платформи. Последната част на книгата е посветена на руската политика на Балканите и особено към България. Това е върхът на политическата му прозорливост, дипломатическия му такт и гения му да казва истината в очите на самите стратези на тази политика.
“Русия в началото на ХХ век” е книга, която от първата до последната страница заставя читателя да бъде нащрек, защото всеки нов ред, защото всяка нова мисъл са стъпала, по които взелият в ръка този публицистичен уникат, се изкачва към високите простори на авторовата способност да открива и в най-обикновените делнични дни, и в драматично-кървавите събития зрънцето на надеждата, вярата и любовта.
 
Общи условия