(c)2011

Знам какво си мислиш. Изкуството да четеш мисли Промоция

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Знам какво си мислиш. Изкуството да четеш мисли Промоция
промоция

Aвтор: Торстен Хавенер
Издателство: Хермес
Година: 2010
ISBN: 9789542608806
Корица: мека
Страници: 192
Цена: 14.95 лв.  7.47 лв. (Отстъпка -50%)

Добави в количка
 
Хората винаги са мечтали да могат да четат чуждите мисли, за да разпознават безпогрешно какъв човек стои срещу тях. Възможно ли е обаче да се овладее това изкуство?

Според автора на тази книга, човек може да си изгради напълно адекватна преценка за хората, с които общува, ако се научи да се вглежда в детайлите. Трябва също да помним: при общуването от по-голямо значение е не какво казваме, а какво достига до другия. Важно е да осъзнаваме посланията, които пращаме на събеседника си, както и да разчитаме вярно получените сигнали.

Целта на книгата е да ни покаже как езикът на тялото и изборът на изразни средства издават истинските ни мисли. Проблемът е, че най-често преценяваме хората и събитията през призмата на личния си опит, а той невинаги е надеждна отправна точка. Възможно е условията да са се променили или пък заключенията ни да са били напълно погрешни! Затова преценките ни за хората ще са по-точни, ако се откажем от предварителните си нагласи и обърнем специално внимание на невербалните сигнали. Думите могат да ни подведат, но езикът на тялото – никога.
 
Общи условия