(c)2011

Репресивните методи на руските служби за държавна сигурност

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Репресивните методи на руските служби за държавна сигурност
Aвтор: Рупърт Бътлър
Издателство: Атеа
Година: 2010
ISBN: 9789548999151
Корица: мека
Страници: 224
Цена: 16.50 лв.  14.03 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Инструментите на Сталинския терор

Арестите, изтезанията и екзекуциите са нормална практика в Русия много преди идването на Сталин на власт. Книгата поставя жестоките Сталинови методи на управление в по-широк исторически аспект, като проследява историята на руския апарат за държавна сигурност още от времето на Иван Грозни и Петър Велики, след което авторът разглежда подробно репресивните органи от периода на съветска власт.
Управлението на Йосиф Сталин и мрачното му наследство са сред най-зловещите страници от потъналата в кръв сага на политическото насилие и терор в Русия.

Детайлно и достоверно са описани всички брутални действия, използвани от
ЧК, ОГПУ, НКВД и КГБ. Текстът съдържа над 100 фотографии на ключови събития, важни политически фигури и жертви на терора на тайната полиция, включително и убийството на известния български интелектуалец Георги Марков.

Богато илюстрирана, книгата "Репресивните методи на руските служби за държавна сигурност" е увлекателен и достъпен разказ за репресиите, извършвани от съветските органи за държавна сигурност от 1917 до 1991 г.

Рупърт Бътлър е автор на множество книги, посветени на Третия райх и Втората световна война, сред които "Илюстрована история на Гестапо", "Младите тигри на Хитлер", "Легионите на смърта", "Железен кръст" и др. Писателят живее в Лондон и е журналист на свободна практика с голям брой публикации в редица международни вестници и списания.
Поредица: World History Series
 
Общи условия