(c)2011

СЕДЕМ МЪЖЕ НА ВОЙНА - История на Втората световна война

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
СЕДЕМ МЪЖЕ НА ВОЙНА - История на Втората световна война
Aвтор: Марк Феро
Издателство: Рива
Година: 2010
ISBN: 9789543202805
Корица: мека
Страници: 416
Цена: 18.00 лв.  15.30 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Сталин, Хитлер, Чърчил, Мусолини, Дьо Гол, Хирохито, Рузвелт - седем държавни мъже, седем титани, изправили се едни срещу други в световна битка.
Героизъм и злотворство, наивност и коварство, стратегически гений и тежки поражения, завоевания и съпротива се редуват и преплитат в продължение на близо три десетилетия. Едновременно със силните идейни течения, белязали незаличимо XX век, се откроява ролята на големите личности, оставили дълбоки и трайни следи в историята на човечеството. Пред очите на читателя могъщите актьори се сближават и отдалечават във възгледите си, обединяват се и се предават взаимно на полето на дипломацията или на театъра на военните действия в една игра на омраза и политическо прелъстяване, която ще реши съдбата и бъдещето на народите.
Френският историк и изследовател Марк Феро (роден през 1924 г.), чиито трудове са преведени на повече от двайсет езика, се опира на неизвестни или малко познати източници, за да предложи по-различен поглед към Втората световна война, от позицията на водачите, с размах прекроили света за години напред.
 
Общи условия