(c)2011

Любовта е сделка

   Книги ► Философия и психология ► Познай себе си ► 
Любовта е сделка
Aвтор: Джес Маккан
Издателство: AMG Publishing
Година: 2010
ISBN: 9789549696226
Корица: мека
Страници: 233
Цена: 12.00 лв.  10.20 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Как да убедиш един мъж, че печели само ако те спечели

"Всяка връзка е сделка – или ти му продаваш обвързване, или той ти пробутва някой номер." – това е изводът, до който е стигнала авторката на книгата. Джес Маккан не е психолог, а специалист по продажбите. След като прави забележителна кариера в търговията, тя осъзнава и доказва на практика, че ключът към успешните бизнес преговори и щастливите връзки е един и същ – умението да продаваш – стоки, услуги... себе си. Убедете един "клиент", че вашият "продукт" е най-добрият, най-атрактивният, най-желаният, този, от който той се нуждае най-много, и оттам нататък няма нужда да правите нещо – той ще направи всичко. Въпросът е: "КАК да го накарате да повярва във всичко това?"
Просто приложете тайните на добрите търговци, описани в книгата. Те ще ви помогнат да използвате единственото, което ви е нужно – себе си и своите достойнства, за да откриете, заинтригувате и спечелите желания от вас мъж.
Още в началото авторката казва за кого е предназначена книгата й – за всички жени, които са били зарязвани или са им връзвали тенекия, които не са успявали да определят намеренията на мъжа, да го накарат да се обвърже или да продължат връзката след първоначалния флирт. На всички тях – на тези, които казват: "Проблемът е в него", Джес отговаря: "Не, проблемът е в теб". Или си "изгърмяла всичките си патрони" още в началото и не си оставила нищо за после, или си изглеждала твърде отчаяна, или не си знаела какво искаш, или просто всичко ти е наред, но не си преценила правилно интереса на мъжа и си заложила на грешната карта. Проблемът за твоите неуспехи е в теб.
Добрата новина е, че решение има и никога не е късно да променим своята нагласа. За да го постигнат, читателките трябва просто да следват принципите на "любовния маркетинг" в тази книга:

• Познавате ли добре "продукта", който предлагате (т.е. себе си)?
• Знаете ли как да го "опаковате", така че да кореспондира с целите ви?
• Къде да откриете потенциалните "купувачи" и как да ги заинтригувате?
• Как да изглеждате като личност, която цени високо себе си, а не като отчаяна жена. (Помислете, никой търговец не казва: "Писна ми да търся клиенти, не ми губете времето, затова, моля ви, купете стоката ми"). По какъв начин да преставите "продукта си", така че клиентът да разбере, че се нуждае от него.
• И как да сключите "сделката" (каквото и да разбирате вие под "сделка")?

Търговските трикове, приложени от авторката в не малко случаи от нейната практика и описани в книгата, не са нови. Само че обикновено не ги използваме съзнателно в срещите с противоположния пол. Знаете ли какво е "ефектът на Джоунс"? Това е прословутият похват на някои търговци да ни примамват да купим нещо с думите: "Заповядайте. Това е много търсено. Всички го искат." Е, и във връзките е същото: колкото по-желана е една жена, толкова повече я искат. Или за усещането, че времето изтича... "Това е последният екземпляр, или го купувате, или не – вие решавате." Не сте ли забелязали как един мъж е готов на всичко, когато усеща, че времето му с вас е ограничено?
И, разбира се, основното правило в любовта и преговорите – най-важно е първото впечатление. Когато то е силно положително, сделката е наполовина сключена. Ето защо техниките за създаване на добро първо впечатление са най-широко засегнати в книгата.
И накрая, едно предупреждение от изпечените търговци: каквото и да става, никога не се успокоявайте, че преговорите са приключили, докато не видите подписа на клиента върху договора.
 
Общи условия