(c)2011

Възходът на Четвъртия райх

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Възходът на Четвъртия райх
Aвтор: Джим Марс
Издателство: Дилок
Година: 2010
ISBN: 9789549994940
Корица: мека
Страници: 400
Цена: 25.00 лв.  21.25 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Тайните общества, които заплашват да завладеят Америка!

Нацисткото господство не свърши с разрушаването на бункера на Хитлер. Това е неразказаната история на Възходът на Четвъртия райх!

Изхвърлете всичко, което си мислите, че знаете за историята. Затворете одобрените учебници, изключете корпоративните масмедии и каквото и да правите, не вярвайте на нищо, което чувате от правителството - "Възходът на Четвъртия райх" разкрива истината за американската власт. В тази експлозивна нова книга легендарният Джим Марс, автор на ъндърграунд бестселъра "Господство и потайност", разкрива плашещо реалната възможност САЩ днес да се превърнат в Четвъртия райх - продължението на идеология, за която се смята че е изличена преди повече от половин век.

Тази концепция може да се стори странна на онези, които не могат да прозрат през оцветените в розово лъжи, реклами и дезинформация, изливани всекидневно от медийните конгломерати, повечето от които са притежавани от същите тези семейства и корпорации, подкрепяли нацистите преди Втората световна война. Както обаче Марс прецизно обяснява, националсоциализмът никога не е умирал, а неговата противна философия е жива и активна в съвременна Америка. За съжаление повечето хора не могат да разберат сенчестите връзки между фашизма и корпоративната власт, армията и избраните ни лидери.

Въпреки че САЩ подпомогнаха разгромяването на германците през Втората световна война, ние не успяхме да разгромим нацистите. В края на войната най-висши нацисти, заедно с техните млади и фанатизирани протежета, използваха плячката от Европа, за да създадат корпоративни компании на предна линия в много страни, включително САЩ. Използвайки откраднатото богатство, мъже с нацистки произход и манталитет подготвиха пътя си към корпоративна Америка, бавно изкупувайки и консолидирайки компании в гигантски многонационални конгломерати. Хиляди други нацисти дойдоха в САЩ в рамките на класифицирани програми, като "Project Paperclip" (Проект "Кламер"). Те донесоха със себе си върховна оръжейна технология, която подпомогна спечелването на космическата надпревара, но донесоха и коварната си нацистка философия в нашите граници. Тази идеология, основана на авторитарния принцип, че целта оправдава средствата, включително непровокирани агресивни войни и орязване на индивидуалните свободи, е завладяла в желязна хватка "земята на свободните и дома на смелите".

За пръв път Джим Марс събира убедителни доказателства, че през последните шестдесет години не е стихвало усилието в съвременна Америка да се внесе форма на националсоциализъм, създавайки по същество модерна империя... или "Четвъртия райх".

За автора:
Печелилият награди журналист Джим Марс е автор на бестселърите на "New York Times" "Господство и потайност", "Alien Agenda" ("Плановете на извънземните") и "Crossfire" ("Кръстосан огън"), която е снова на филма на Оливър Стоун "Джон Ф. Кенеди". Джим Марс живее в Тексас.

Ето връзка към официалния му сайт:
http://www.jimmarrs.com
 
Общи условия