(c)2011

Наследство от пепелища: Историята на ЦРУ

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Наследство от пепелища: Историята на ЦРУ
Aвтор: Тим Уайнър
Издателство: Оксиарт
Година: 2009
ISBN: 9789547040243
Корица: твърда
Страници: 784
Цена: 27.90 лв.  23.71 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Книгата предлага безпощаден поглед към гафовете, недъзите и съпротивата срещу промените на управлението през последните шест десетилетия.

Авторът предлага първата сериозна история на ЦРУ. "Наследство от пепелища" се основава на повече от 50 000 документа, основно от архивите на самото ЦРУ, и стотици интервюта с ветерани на Агенцията, включително десет директори на централното разузнаване. Книгата обхваща историята на ЦРУ от създаването му след Втората световна война, през битките му от Студената война и войната срещу тероризма, до почти цялостното му рухване след 11 септември.

Тим Уайнър е репортер на Ню Йорк Таймс, носител на наградата Пулицър. През последните двадесет години е писал репортажи от осемнадесет страни (сред тях Афганистан, Пакистан, Судан, Либерия, Куба, Хаити и Филипините) за войни, преврати и за външната политика на Съединените щати. След като постъпва в Таймс през 1993 г., е служил като кореспондент за националната сигурност във Вашингтон и като кореспондент за чужбина в Мексико Сити. В качеството си на разследващ журналист във Филаделфия Инкуайърър получава наградата Пулицър за репортаж за 1988 г. заради статиите, разкриващи тайните разходи на Пентагона и на ЦРУ. През 1990 тези статии прерастват в първата му книга – Карт бланш: черният бюджет на Пентагона. От 1993 до 1999 г., като репортер за ЦРУ във вашингтонското бюро на Ню Йорк Таймс, е написал повече от сто водещи статии за Управлението и проблемите му. "Наследство от пепелища" е неговата трета книга.

"ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕТИВА ЗА ВСЕКИ, ЗАЕНТЕРЕСУВАН ОТ ЦРУ ИЛИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА".
Уошингтън Поуст

"НАЙ-ДОБРАТА КНИГА ЗА ТАЙНИТЕ АКЦИИ НА ЦРУ, КОЯТО СЪМ ЧЕЛ".
Едуард Джей Епстейн, Уол Стрийт Джърнъл

"НАВРЕМЕНЕН И ВАЖЕН ПРИНОС… (КОЙТО) Е БЛЯСКАВО РЕЛЕВАНТЕН".
Лос Анджелис Таймс

"ЗАСЛУЖАВАЩО ДОВЕРИЕ И ИЗОБЛИЧАВАЩО ОСЪЖДАНЕ НА АМЕРИКАНСКАТА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ПОЛИТИКА".
Пъблишърс Уийкли

"ОЧЕВИДНО НАЙ-ПЛАШЕЩАТА КНИГА НА ГОДИНАТА".
Крисчън Сайънс Монитър

"ПРИКОВАВАЩА ВНИМАНИЕТО... ПРИВЛЕКАТЕЛНА, НО И ЯЗВИТЕЛНА ИСТОРИЯ НА ШПИОНСКАТА СЛУЖБА НА АМЕРИКА".
Бостън Глоуб

"УВЛЕКАТЕЛНА, ИЗЧЕРПАТЕЛНА".
Ню Йорк Таймс
 
Общи условия