(c)2011

Компютри и музика

   Книги ► Компютърна литература ► Други ► 
Компютри и музика
Aвтор: СофтПрес
Издателство: СофтПрес
Година: 2003
ISBN: 9546852570
Корица: мека
Страници: 496
Цена: 25.00 лв.  21.25 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Основи, технологии, обработка, композиране и запис

Основни музикални понятия: ноти, ритми, ладове, акорди
Компютърни технологии за композиране на музика
Адаптация на нотни партитури
Музикален тренажор
Тази книга е написана за музиканти, които искат да използват силата на компютрите, и за компютърни потребители, които желаят да правят музика на компютъра си.

В интересна и достъпна форма в ръководството се описва пълният цикъл на създаване на музикален продукт, а също и на неговия запис във вид на нотна партитура и Audio CD. За начинаещите потребители са изложени основите на теория на музиката и са съставени съответните упражнения. Описана е работата с програмите Cubasis VST и Cubasis Notation на фирмата Steinberg и е представен пълен алгоритъм за елегантна работа с тях. Отделено е внимание на практическите въпроси за обработка на звука с редакторите Sound Forge 6.0 и WaveLab 4.0. мастеринг на Audio CD с програмата WaveLab 4.0, технологията VST (VST-инструменти, ReCycle-файлове и др.) в програмата Cubasis VST и методите за адаптация на партитури с Cubasis Notation.

Компютри и музика ще помогне на любителите да реализират своите идеи, а професионалните музиканти ще овладеят новия за тях “музикален инструмент” – компютъра, като използват възможностите на разгледаните програми.


 
Общи условия