(c)2011

Книга на оптимиста/песимиста

   Книги ► Художествена литература ► Други ► 
Книга на оптимиста/песимиста
Aвтор: Найъл Едуърти, Петра Кремзи
Издателство: Ера
Година: 2009
ISBN: 9789543890491
Корица: мека
Страници: 464
Цена: 14.00 лв.  11.90 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
КНИГА НА ОПТИМИСТА/ПЕСИМИСТА

Спътник в ентусиазма… и самосъжалението

- Вярвам във висшата почтеност на всичко – казал оптимистът.
- Глупостта е основната градивна единица на вселената – отвърнал песимистът.

Дали оптимистът е отнесен мечтател? А песимистът – само едно мрънкало? Дали чашата е наполовина пълна, или наполовина празна? Брилянтно съставена, "Книга на оптимиста/песимиста" предлага изобилие от аргументи и за двете страни във вечния спор. Разнообразните теми се простират от приключения до скука, от гениалност до политика, от изкуство до спорт.

Перфектната компания за всяко настроение!

КНИГА НА ОПТИМИСТА: Спътник в ентусиазма

"Дори усещането, че живееш, е достатъчно голяма радост."

"Книга на оптимиста" е жизнерадостна колекция от мъдри мисли, любопитни факти и крилати фрази, с които откриваме красотата на живота и които ни карат да го обичаме. Тази книга ще ви вдъхновява, пленява и забавлява, докато посрещате с радост и ентусиазъм утрешния ден. А и фактът си е факт – оптимистите са по-здрави, по-щастливи и по-богати! Чухте ли това, скучни мърморковци?!

Найъл Едуърти е всепризнат автор на двайсет книги, което го прави герой в очите на много хора по целия свят. Според критиците е въпрос на време той да обере всички литературни награди и де стане милиардер и виден филантроп. И накрая да прекара старините си на тропически остров, заобиколен от пищни красавици.

Петра Кремзи има зашеметяваща кариера – организира изложби, издава списания, редактира книги, пише сценарии… и така прави света по-пъстър. Благословена с деца, тя живее в идиличната провинция. И е убедена, че утре всичко ще бъде още по-прекрасно. Петра често напомня на приятелите си, че денят без усмивка е като ден без слънчева светлина.

КНИГА НА ПЕСИМИСТА: Спътник в самосъжалението

"Животът е състояние, в което трябва много да понасяш и на малко да се радваш."

"Книга на песимиста" е мрачна колекция от мъдри мисли, любопитни факти и крилати фрази, които ни отварят очите за житейските неволи. Тази книга е сигурен помощник в борбата срещу онези, които тръбят, че животът е хубав и ни очаква светло бъдеще. Нека затворим устата на заблудените веселяци!

През изминалото десетилетие Найъл Едуърти едва свързва двата края като писач на половин работен ден. Той постоянно разочарова измъченото си семейство и двамата си приятели, като прекарва дните си в студен гараж, пишейки безсмислици на стария си компютър. А най-великата му творба "Животът е огромен гаф" все още е недовършена.

След като години наред се е трепала за неблагодарни работодатели, Петра Кремзи се сблъсква с ужаса на средната възраст. Тя живее в затънтено село заедно с вечно мрънкащите си деца. Когато не се занимава с досадната домакинска работа, Петра се подготвя за мига, в който ще прати всичко по дяволите.
 
Общи условия