(c)2011

BG олигарси 2: Недосегаемите милиардери

   Книги ► Публицистика и политика ► Публицистика ► 
BG олигарси 2: Недосегаемите милиардери
Aвтор: Димитър Златков
Издателство: Ню медия груп
Година: 2008
ISBN: 9789543401017
Корица: мека
Страници: 320
Цена: 7.00 лв.  5.95 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Много от читателите навярно ще възкликнат: „Това ли са олигарсите на България?".
И ще бъдат прави да са подозрителни. Защото голяма част от компанията, селектирана във втората част на "BG Олигарси - Недосегаемите милиардери" не би трябвало да представлява едрия бизнес в страната. Подборката обаче не е случайна. В книгата са попаднали всички тези бизнесмени, които олицетворяват истинското лице на България в последните години - фасадна демокрация, срастване на престъпния свят с МВР и прокуратурата, корумпирани политици и масово източване на държавни и европейски пари.
Тоталната абдикация на следствието и прокуратурата даде възможност на избрани бизнесмени да завъртят колелото и да издигнат империи. Чудно ли е например, че пернишкият олигарх Людмил Стойков бе разследван не в България, а сигналът за него бе подаден от чужбина. Така въпреки опитите на родната власт да спаси спонсора на Първанов от арест, Стойков се оказа клиент на Темида. Такава трябва да е съдбата и на други родни богаташи - Ветко Арабаджиев, алкохолния бос Миньо Стайков, чийто прякор Минко Апаша не е тайна за никого...
В книгата "BG олигарси" не попаднаха много родни бизнесмени с внушително състояние и солиден размах. Просто защото те не заслужават да бъдат в компанията на героите, включени в романа.
 
Общи условия