(c)2011

Англичаните: Портрет на един народ

   Книги ► Публицистика и политика ► Публицистика ► 
Англичаните: Портрет на един народ
Aвтор: Джеръми Паксман
Издателство: Еднорог
Година: 2007
ISBN: 9789543650231
Корица: твърда
Страници: 400
Цена: 15.00 лв.  12.75 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Второ, луксозно издание

Джеръми Паксман – най-известният политически журналист и водещ на БиБиСи, майстор на безмилостните въпроси, е носител на редица престижни награди за публицистика, сред които три пъти "Интервю на годината" и "Журналист на годината", както и "Медийна личност на годината", награди на зрителите и слушателите за принос към телевизионната журналистика. Двукратен носител на "Ричард Димбълби" - най-престижната награда на БАФТА за поднасяне на актуална информация.
"Англичаните" е увлекателна книга, едновременно сериозна и забавна, остра, ангажираща и ангажирана, аргументирана и стилна – накратко, такава, каквато публицистиката трябва да бъде.

"Интелигентна, добре написана, информативна и смешна книга… в която се говори за история, за отношението към чужденците, за секса, храната и спорта; за английските стереотипи и състоянието на езика. Можем да я четем задълбочено, но и просто да надникваме в нея от време на време, да се връщаме към нея, да я цитираме и използваме в споровете си. Книгата прелива от препратки и тънки алюзии".
Обзървър

"Освежаваща, оригинална и остроумна книга".
Таймс
 
Общи условия