(c)2011

Залезът на рекламата и възходът на пъблик рилейшънс

   Книги ► Антикварни книги ► 
Залезът на рекламата и възходът на пъблик рилейшънс
Aвтор: Ал Рийс, Лаура Рийс
Издателство: Класика и стил
Година: 0
ISBN: 954996468
Корица: твърда
Страници: 302
Цена: 10.00 лв.  10.00 лв. (Отстъпка -0%)

Добави в количка
 
Рекламата е вятърът
PR е слънцето
В една от басните на Езоп се разказва как вятърът и слънцето се скарали кой от двамата е по-силен.
Видели човек, който си вървял по пътя, и решили да разрешат спора си, като го накарат да си съблече палтото. Първо опитал вятърът, но колкото по-силно духал, толкова по-плътно се увивал пътникът в палтото си.
Тогава се появило слънцето и започнало да грее. Скоро човекът усетил топлината му и сбалил палтото си. Спечелило слънцето.
Не можете насила да се проврете в съзнанието на потенциалния потребител. Рекламата се счита за налагане, за нежелан натрапник, на когото трябва да се оказва съпротива. Колкото по-силен е натискът да се осъществи продажба, толкова по-силно духа вятърът и толкова по-силно потенциалният клиент се съпротивлява на посланието на продавача...Рекламистите говорят за контакт на потребителите с рекламата. Цели страници във вестници и списания, вложки, дипляни, пълноцветни реклами в печатни издания. Трескава дейност, безумни подходи, лудешка смяна на кадри в рекламните телевизионни спотове. Усилване на звука в радио спотовете. Но именно това са признаците, които подсказват на потенциалния клиент: „Не ми обръщай внимание, аз съм реклама".
Колкото повече се старае една реклама да се промъкне в съзнанието, толкова по-малка е вероятността тя да постигне тази цел. От време на време потенциалният
клиент сваля гарда и вятърът печели. Но не много често...
 
Общи условия