(c)2011

Мария Магдалина тайната богиня на християнството

   Книги ► Антикварни книги ► 
Мария Магдалина тайната богиня на християнството
Aвтор: Лин Пикнет
Издателство: Кръгозор
Година: 2006
ISBN: 954771130Х
Корица: мека
Страници: 294
Цена: 10.90 лв.  10.90 лв. (Отстъпка -0%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Разбива на пух и прах всички досега известни теории.
Предлага нови хипотези относно произхода и историята на Исус, Йоан Кръстител и Мария Магдалина.
Дава
отговорите на много въпроси:
Кой е бил истинският Месия? Чия любима или съпруга е била Мария Магдалина? Защо е отрязана главата на Йоан Кръстител? Какво всъщност е Граалът и каква сила е притежавал? И може ли истината за случилото се преди 2000 години да бъде изяснена напълно...?
Подтикната от мрачни разкрития през 90-те години на XX век за злощастната съдба на магдалинините перачки в Ирландия, Шотландия и САЩ, Пин Пикнет решава да проследи истинската история на Магдалина. Като задълбочен и находчив исторически детектив тя се връща към древен Египет и загадъчната Савска царица. Изследва езически текстове, гностическите книги и Библията, за да открие странни противоречия в евангелията. В своите търсения попада на оставени следи като тайнствени предмети, чието местонахождение е известно, но по незнайни причини и до днес са неизследвани.
Лин Пикнет е авторката, която първа открива тайната символика в творбите на Леонардо. Тя доказва, че образът и значението на Мария Магдалина умишлено са изопачавани от християнската църква. Пикнет е писател, изследовател и лектор по въпросите на окултизма и история на религиите.
 
Общи условия