(c)2011

Среднощни приливи - Малазанска книга на мъртвите (сказание пето)

   Книги ► Антикварни книги ► 
Среднощни приливи - Малазанска книга на мъртвите (сказание пето)
Aвтор: Стивън Ериксън
Издателство: Бард
Година: 2006
ISBN: 9789545840678
Корица: мека
Страници: 816
Цена: 45.00 лв.  45.00 лв. (Отстъпка -0%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
След десетилетни войни петте племена на Тайст Едур най-сетне са обединени под неумолимата власт на Краля-магьосник на Хирот. Но мирът е постигнат с ужасна цена - пакт, сключен с тайна сила, чиито мотиви в най-добрия случай са подозрителни, а в най-лошия - гибелни.
На юг екепанзионисткото кралство Ледер с ненаситна и хладнокръвна алчност е погълнало всички свои по-малко цивилизовани съседи.
Всички, освен един народ - Тайст Едур. Защото Ледер се приближава към едно отдавна предречено възраждане - от кралство и отдавна изгубена колония на Първата империя към Преродената империя.
Затова народът му е вперил алчния си поглед на север, към богатите и плодородни земи и крайбрежия на Тайст Едур.
Дали под задушаващата тежест на златото или под острието на меча, Тайст Едур, изглежда, трябва да падне. Така поне е отредила Съдбата.
Сред Тайст Едур - сред народа на Труд Сенгар - съществува поверие, че най-мрачните копнежи на духа идват с приливите от юг, а тези приливи идват посред нощ...

Война и измяна, магия и мит се сблъскват в тази зашеметяваща пета глава от величествената „Малазанска книга на мъртвите" на Стивън Ериксън - монументално постижение, приветствано радушно от читатели и критици като епос на въображението и класика в жанра фентъзи.
 
Общи условия