(c)2011

Коко в хотел Риц

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Коко в хотел  Риц
Aвтор: Джоя Дилиберто
Издателство: Хермес
Година: 2023
ISBN: 9789542622277
Корица: мека
Страници: 320
Цена: 17.00 лв.  13.60 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Името на Коко Шанел се е превърнало в синоним на стил и елегантност, но легендарната модна дизайнерка има и тъмна страна. Към края на Втората световна война в окупирания от немците Париж двама войници от Френската съпротива я отвеждат от апартамента ѝ в хотел „Риц“ и я подлагат на кръстосан разпит. Обвиненията в държавна измяна са породени от аферата ѝ с немския офицер барон Ханс Гюнтер фон Динклаге, но по-голямата част от този противоречив период от живота ѝ остава забулен в мистерия. До този момент.

За разлика от десетки французойки, които са задържани и подложени на унижения, модистката е пусната на свобода. Но какво в действителност се е случило по време на този разпит? И дали наистина си е сътрудничила с нацистите, за да спаси един от най-близките си хора?

Изпълнен с любопитни исторически подробности и емоционални истини, „Коко в хотел „Риц“ е роман за избора, който една необикновена жена прави, когато залогът е твърде висок. И за последствията, които определят бъдещето и оставят отпечатък върху цялото ѝ наследство.
 
Общи условия