(c)2011

1001 светилища - том 6: Брезник и Брезнишко

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
1001 светилища - том 6: Брезник и Брезнишко
Aвтор: Димитър Тонин
Издателство: Шамбала
Година: 2022
ISBN: 9789543192496
Корица: мека
Страници: 382
Цена: 40.00 лв.  34.00 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
В настоящия шести том са включени свещените места на територията на община Брезник, Пернишка област. Представени са 1 град и 34 селища с 240 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни. Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магията на значими светилища като Подземния куполен храм Гърло, светилището на Слънцето над Долна Секирна, скалните слънчеви кръгове на Бърдото, да почувствате свежестта на въздуха в Ерулската планина и Любаш, да се любувате на хълмовете на планината Вискяр, да се докоснете до древните крепости над Подземния храм Гърло, на Големи връх, и над селата Станьовци и Ноевци.
Ще можете да обходите природни забележителности като пясъчните пирамиди над Банище, да отпиете от Желязната вода на Бърдото, да повървите по билния път на Вискяр с чудесни панорами във всички посоки. С удоволствие ще посетите музея в Брезник, екофермата на Муката в Ребро, Бабиното ханче до Брезник и гостилницата Празниците в Непразненци.
За любителите на старините са включени почти всички открити археологически паметници, множество крепости, светилища, некрополи... За любителите фотографи - красиви панорами, вековни дървета и водопади, за християнските поклонници - всички манастири, църкви, параклиси, оброчища, свещени извори... В ръцете ви е един подробен и полезен пътеводител на свещените места, резултат от повече от десет години обхождане на забележителностите в Брезнишко. Приятно пътуване!
Към всички обекти в книгата е изработена карта за GoogleMaps, която можете да свалите на вашия телефон и по нея да обикаляте по забележителностите. Всеки обект е маркиран на точното си място и към него периодично ще бъде качвана и обновявана информация и снимки.
За тази карта е направен и QR код, чрез който можете веднага да имате достъп до нея! Достатъчно е да имате инсталиран четец за QR код на телефона.
 
Общи условия