(c)2011

Китайски митове и легенди

   Книги ► Езотерика и религия ► Теология и митология ► 
Китайски митове и легенди
Aвтор: Е. Т. Ч. Уърнър
Издателство: Аратрон
Година: 2022
ISBN: 9789546265289
Корица: мека
Страници: 328
Цена: 22.00 лв.  18.70 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
През хилядолетията в необятните земи на Китай се раждат безброй истории за богове и дракони, за Безсмъртни и герои, които пленяват ума и въображението на техните слушатели. Кой обикновен китаец не би искал да бъде важен държавен служител, да има за жена красивата царска дъщеря, да води героични битки и да се къпе във възторжените възгласи на народа? И когато прехласнато слушал вълшебните истории и легенди, той се превръщал в един от техните герои и изживявал своите мечти за приключения и подвизи.
В тази книга са събрани митове и легенди на Китай от зората на времето през вековете. Ще се запознаете с китайските богове, с Осемте безсмъртни, с Пазача на Небесните порти и Богинята на милосърдието, която е много почитана и до днес. Включени са митове за звездите, водата, огъня, вятъра и светкавиците, както и много легенди за вълшебните сили на животните.
Увлекателна и пълна с информация, тази книга може да бъде истинска съкровищница от информация за всеки, който се интересува от китайска митология, фолклор, изкуство и култура.
 
Общи условия