(c)2011

Символът Омега

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Символът Омега
актуално

Aвтор: Стив Бери
Издателство: Обсидиан
Година: 2022
ISBN: 9789547695405
Корица: мека
Страници: 424
Цена: 22.00 лв.  18.70 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Гентският олтар е едно от най-известните произведения на изкуството в света. Но той много често е обект на вандалски посегателства. Тринайсет пъти е разглобяван, краден и повреждан. Защо? Каква тайна се крие в него?
Ник Лий работи за Службата за културни връзки и разследвания на ЮНЕСКО. Задачата му е да опазва световното културно наследство, което включва както малко известни артефакти, така и безценни реликви. Пристигнал в Белгия по лични причини, Ник неволно се оказва въвлечен в конфликт, продължаващ близо две хилядолетия. От едната страна са девиците от Ордена на свети Михаил, които пазят свещена тайна. От другата е Ватиканът, който се опитва да установи контрол над нея. Всички търсят откраднатия през 1934 г. дванайсети панел от олтара в катедралата в Гент. Отговорът на много въпроси, свързани с устоите на християнството, се крие именно в него.
Следите водят към древно абатство във Френските Пиренеи. А докато търси изчезналата картина, Ник Лий се изправя пред съвременни кръстоносци, тръгнали на поход да унищожат истина, която може да пренапише историята на човечеството.
 
Общи условия