(c)2011

Заека се завръща

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Заека се завръща
Aвтор: Джон Ъпдайк
Издателство: Кръг
Година: 2022
ISBN: 9786197625554
Корица: твърда
Страници: 523
Цена: 23.00 лв.  20.24 лв. (Отстъпка -12%)

Добави в количка
 
Неповторим портрет на американското общество от края на 60-те години във втория роман на Джон Ъпдайк от поредицата за Хари Енгстръм

Изминало е десетилетие от бягството на Хари Енгстръм – Заека. Някогашните грешки не са забравени, а настоящето е еднообразно като тракането на линотипна машина. Точно когато за първи път човек стъпва на Луната, а Америка е раздирана от расистки сблъсъци, най-популярният герой на Джон Ъпдайк е изправен пред ново предизвикателство. Изоставен от съпругата си, Заека приютява неочаквана компания – тъмнокож наркодилър и млада бегълка от заможно семейство. Опитът му да се наслаждава на свободата и безгрижието обаче и този път е обречен.

Това е проблемът, когато се грижиш за някого, започваш да ставаш прекалено внимателен. След това се чувстваш обсебен.

Със „Заека се завръща“ Ъпдайк продължава историята на героя си от „Заеко, бягай“, но и рисува неповторим портрет на американското общество от края на 60-те години.

Джон Ъпдайк (1932 – 2009) е сред най-значимите имена в американската литература. Той е писател, поет и критик, автор на повече от петдесет книги. Носител е на множество отличия и награди и е един от тримата, печелили „Пулицър“ за художествена литература повече от веднъж – за „Заека богат“ и „Заека се укроти“. Първото заглавие от най-известната му тетралогия – „Заеко, бягай“, е сред стоте най-добри романа на всички времена.
 
Общи условия