(c)2011

Скитник в мрака

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
Скитник в мрака
Aвтор: Ирена Григорова
Издателство: Апостроф
Година: 2022
ISBN: 9789542962892
Корица: мека
Страници: 192
Цена: 16.00 лв.  14.88 лв. (Отстъпка -7%)

Добави в количка
 
По стъпките на Вълчан Войвода и неговото злато

В тъмата на миналото като скитници в мрака се появяват силуетите на безброй герои, дали живота си за свободата на България. Някои от тях са безвъзвратно забравени, други честваме всяка година, а трети, въпреки че не са официално признати, са намерили място в сърцата на хората.

Най-известният и обичан такъв герой е Вълчан войвода, който и днес живее в паметта на народа ни чрез митове, легенди, песни и писания. Освен с героичните си подвизи Войводата е познат и като основен вдъхновител и участник в стотици иманярски предания.

В книгата си „Скитник в мрака“ журналистът Ирена Григорова изследва всички възможни източници, които разказват за живота, подвизите и митичните златни съкровища на Вълчан войвода. Тя ни води на незабравимо приключение – посещаваме местата, свързани с живота му, виждаме неразчетени карти и криптирана хайдушка азбука и научаваме невероятни истории.

Ирена Григорова е позната на телевизионната и литературната публика с работата си върху изясняването на българската история. В авторската си поредица „Мистичната България“, която се излъчва в предаването „Преди обед“ по bTV Ирена от години подрежда заплетени пъзели, свързани с отминали епохи и забравени герои. „Прастари времена“ е втората книга на авторката и първа с научнопопулярна насоченост.
 
Общи условия