(c)2011

История на Япония от палеолита до Рейва

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
История на Япония от палеолита до Рейва
актуално

Aвтор: Братислав Иванов
Издателство: Книгомания
Година: 2022
ISBN: 9786191953158
Корица: твърда
Страници: 320
Цена: 28.00 лв.  26.04 лв. (Отстъпка -7%)

Добави в количка
 
Второ допълнено и преработено издание

Във второто издание на "История на Япония" са разгледани основните етапи в историческото развитие на страната от палеолита до Рейва - най-новия период, водещ началото си от 1 май 2019 г., когато на престола се възкачва император Нарухито.

Една от особеностите на това издание е относително подробното описание на японския палеолит. Чак до средата на XX век се смята, че най-ранните следи от човешка дейност на Японския архипелаг са от периода Джомон (японския неолит). Това е основната причина дори в сравнително нови исторически съчинения за палеолита само да се споменава. Структурата на книгата се основава на традиционната периодизация, която дава възможност по-лесно да се проследи хронологията на събитията. Ръководен от принципа, че е по-добре веднъж да видиш, отколкото сто пъти да чуеш или прочетеш, авторът е включил в книгата множество снимки, карти и различни схеми.

-------------------
Братислав Иванов е български японист, автор на статии и повече от трийсет книги за езика и културата на Япония, както и преводач на японска класическа поезия. Завършва специалността "Японски език и литература" в Московския държавен университет и специализира в Института за японски език към "Японската фондация". През 2009 г. по предложение на японското правителство е удостоен от НВ император Акихито с "Ордена на изгряващото слънце" за приноси в изследванията на японския език и разпространението му в България.
 
Общи условия