(c)2011

Пандора

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Пандора
Aвтор: Сюзън Стоукс-Чапман
Издателство: Кръг
Година: 2022
ISBN: 9786197625530
Корица: мека
Страници: 440
Цена: 24.90 лв.  23.16 лв. (Отстъпка -7%)

Добави в количка
 
Красиво изваян роман, преплитащ зората на човешката история
и най-древното чувство на света – любовта

Пандора Блейк е млада бижутерка и дъщеря на антиквари, останала сирак след трагичен инцидент. Тя наследява от родителите си любовта към древните предмети и вкуса към изяществото, но магазинът им получава чичо ѝ, който бързо го погубва, като заменя автентичните антики с евтини фалшификати. Ето защо появата на огромна гръцка ваза, скрита в мазето, е истинска изненада!
Любопитството на Пандора е достойно за името ѝ. С помощта на младия учен Едуард Лорънс тя се заема да изследва древния предмет и двамата се изправят не само пред тайните му, но и пред трепетите на сърцата си. Около старинната ваза сякаш витае особена енергия и всеки, който се докосне до нея с нечисти намерения, бива сполетян от беда. Дали това е просто съвпадение? Къде е границата между наука и суеверие, мит и реалност?
Дебютният роман „Пандора“ на британската писателка Сюзън Стоукс-Чапман рисува жива картина на Лондон от края на XVIII век, повежда ни из древногръцката митология чак до сътворението на света, за да ни срещне със загадка, която излиза от страниците на книгата и остава в нас завинаги.
 
Общи условия