(c)2011

Времето

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Времето
Aвтор: Джени Офил
Издателство: Кръг
Година: 2022
ISBN: 9786197625516
Корица: мека
Страници: 208
Цена: 15.90 лв.  15.11 лв. (Отстъпка -5%)

Добави в количка
 
Животът на Лизи е същинска буря, която освен всичко друго побира интимността на дългогодишния брак, безкрайните тревоги на майчинството, сестринската отдаденост към наркозависимия ѝ брат и грижата за новородената му дъщеря. Лизи има твърде много хора, за които да се безпокои – тя е от онези рядко състрадателни създания с проницателен нюх към човешката душевност.

Но Лизи не мисли единствено за хорското страдание, тя е притеснена и за страданието на планетата. Докато отговаря на слушателите на популярен подкаст, посветен на климатичните промени, героинята се сблъсква с проблематиката на много по-глобална криза.

Остроумна и обаятелна! Времето на нашите дни – буквално и метафорично – е съвършено уловено от Джени Офил с много проникновение и хумор., „Къркъс Ривю“

Роман, включен в 13 класации за най-добра книга на 2020 г.

„Времето“ от Джени Офил е роман за голямото и малкото, човешкото и природното, личното и общественото. Написан лаконично и хапливо, но същевременно деликатно и хуманно, той щрихира блестящо емоционалното състояние на съвременния свят и оставя привкус на мимолетен хумор и трайна меланхолия.
 
Общи условия