(c)2011

Артър Конан Дойл. Шерлок Холмс - Това съм аз

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Артър Конан Дойл. Шерлок Холмс - Това съм аз
Aвтор: Анна Покровская
Издателство: Паритет
Година: 2020
ISBN: 9786191534272
Корица: мека
Страници: 248
Цена: 21.00 лв.  19.95 лв. (Отстъпка -5%)

Добави в количка
 
Сър Артър Конан Дойл, човекът, дал на Англия легендарния Шерлок Холмс, ирландецът, роден в Шотландия, е лекар, писател, историк, поет, романтик и апологет на спиритуализма.

Конан Дойл е по-известен като автор на детективски истории за Шерлок Холмс, но той е известен и с активната си гражданска позиция като защитник на несправедливо осъдените. Намесата му помага да се смекчи присъдата на негов приятел, обвинен в държавна измяна, да се възстанови законността по нашумяло съдебно дело срещу англичанин с индийски произход, който става жертва на ксенофобия, и не на последно място да бъде оправдан Оскар Слейтър, първоначално признат за виновен в убийството на възрастна заможна дама от Глазгоу.

Тази биография, написана от Анна Покровская разказва за различните прояви на многостранната личност на Артър Конан Дойл. За създаването ѝ са използвани широк спектър източници, които представят многопластовата картина на живота му на фона на епохата, в която живее и твори. Ярко е обрисуван вътрешният свят на писателя, задълбочено са изследвани тайните на творчеството и генезиса на героите му.

Книгата е илюстрирана с редки снимки, правени в различни периоди от живота му.
 
Общи условия