(c)2011

Улицата на кошмарите

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Улицата на кошмарите
Aвтор: Уилям Линдзи Грешам
Издателство: Сиела
Година: 2022
ISBN: 9789542837879
Корица: мека
Страници: 376
Цена: 17.00 лв.  15.30 лв. (Отстъпка -10%)

Добави в количка
 
"Улиците на кошмарите" е забравена американска класика от ерата на Голямата депресия. Очаква ви едно брилянтно и ужасяващо пътешествие в най-тъмните кътчета на човешкото съзнание и вдъхновила едноименния филм.

Стантън Карлайл може и да е просто общ работник в пътуващ цирк, но докато гледа шоуто на дивака - пиян алкохолик, загърбил всякакво достойнство за удоволствие на екзалтираната и леко отвратена тълпа - младият мъж си обещава никога да не позволи да изпадне чак дотам.

Стан е ловък, наблюдателен и амбициозен и бързо попива тайните на цирковия занаят. Скоро след като обединява усилията си с красива, но лесно ранима жена, той напуска карнавала, за да изгради кариера на могъщ медиум и да се превърне в сензация, възползвайки се от наивността на слабите и богатите.

Но дори най-добрият измамник рано или късно среща достоен противник...

По романа на Уилям Линдзи Грешам от 1946 г. Гийермо дел Торо засне едноименния си филм, разказващ за Стантън Карлайл (Брадли Купър) - бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите в нощните клубове на големия град. Сред звездния актьорски състав ще видим Кейт Бланшет, Уилям Дефо и Руни Мара.
 
Общи условия