(c)2011

Аз съм принцеса Анастасия

   Книги ► Художествена литература ► Исторически ► 
Аз съм принцеса Анастасия
Aвтор: Ариел Лоуън
Издателство: Кръг
Година: 2021
ISBN: 9786197625394
Корица: мека
Страници: 424
Цена: 18.00 лв.  14.94 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Второ издание

Съдбата на руското царско семейство Романови, разстреляно жестоко от болшевиките през юли 1918 година в Екатерининбург, се свързва с една от големите мистификации на XX век. В трагедията, развълнувала милиони хора по света, винаги упорито се прокрадва идеята, че най-малката дъщеря, Анастасия, се спасява от смъртта и заживява далече от родината.

Години наред жена на име Ана Андерсън се представя за принцесата и буди надежди по темата из цяла Европа и в САЩ. Тя разпалва вярата, че спасената наследница не само е оцеляла, но и заслужава да бъде призната нейната идентичност и да ѝ бъдат оказани всички заслужени почести.

Романът на Ариел Лоуън „Аз съм принцеса Анастасия“ детайлно изследва нишките, оплитащи последните месеци на Романови в Русия, убийството на семейството и последвалата съдба на Ана – ранима жена, докрай убедена в правотата си.

„Читателят не само ще научи, но и ще отсъди… И негова е последната дума в тази драматична и покъртителна книга, посветена на единствената принцеса Анастасия.“
В-к Ню Йорк Таймс
 
Общи условия