(c)2011

Кратка история на Византия

   Книги ► Научна литература ► История ► история на стария свят ► 
Кратка история на Византия
актуално

Aвтор: Джон Джулиъс Норуич
Издателство: Прозорец
Година: 2021
ISBN: 9786192431976
Корица: твърда
Страници: 576
Цена: 39.00 лв.  32.37 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
В авторитетната „Кратка история на Византия" Джон Джулиъс Норуич разказва за най-дълго просъществувалата християнска империя в света. От основаването й при Константин Велики в понеделник, 11 май 330 г., до завладяването й от османския султан Мехмед II във вторник, 29 май 1453 г., тя е преживяла общо 1123 години и 18 дни. Норуич изследва хода на византийското държавно управление, водените войни и теологични спорове, нравите и изкуството в продължение на тези 11 века, изтъквайки, че не претендира за академично постижение. Тази книга обаче - стилно написана и преизпълнена с драма, патос и остроумие, е несравним разказ за една изгубена цивилизация и нейното великолепно културно наследство. „Някои от императорите са герои, други - чудовища, но никога не са скучни", пише авторът, който сам успява да представи историята на Източната империя по възможно най-интересния начин.

„Норуич винаги търси малките подробности, ноито разкриват много... И ни ги предоставя с изключително увлекателен и забавен стил."
Ню Йорк Таймс Бук Ривю

„Норуич притежава дарбата на историческата перспектива, яснота и остроумие. Малцина могат да разкажат история по-добре от него."
Спектейтър
 
Общи условия