(c)2011

Момиче А

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Момиче А
Aвтор: Абигейл Дийн
Издателство: Рива
Година: 2021
ISBN: 9789543207671
Корица: мека
Страници: 416
Цена: 21.00 лв.  17.43 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Момиче A - така петнайсетгодишната Александара (Лекс) е отбелязана в полицейските досиета, медицинските картони и вестникарските статии, за да бъде опазена самоличността й. Но да останеш анонимен в свят с интернет, е невъзможно.

Десетина години по-късно интелигентната и образована Лекс е преуспяваща адвокатка в голяма компания в Ню Йорк. Тя се опитва да забрави миналото си, но едно събитие - смъртта на майка й в затвора - ще я накара да се върне към него. Тя, ще се срещне с братята и сестрите си и ще открие, че травмите от детството остават завинаги, а прошката е почти невъзможна. Преживяното в Къщата на ужасите с родители, чиято параноя е минала всякакви граници, се е отразило на всички.

За Лекс и сестра й Ийви най-смисленият начин да смекчат болката, е да превърнат Къщата на ужасите в Лайфхауз - Къща на живота.

Абигейл Дийн е родена в Манчестър. Завършва Оксфордския университет и работи като адвокатка. През лятото на 2018 г., малко преди да навърши 30 години, тя си взема творчески отпуск и написва романа „Момиче А", който с появата си през януари 2021 г. се превръща в световен бестселър. Правата за екранизация са откупени от „Сони".
 
Общи условия