(c)2011

Актриса

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Актриса
Aвтор: Ан Енрайт
Издателство: Лист
Година: 2021
ISBN: 9786197596663
Корица: мека
Страници: 360
Цена: 22.00 лв.  18.26 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Нора пише книга за майка си – знаменитата ирландска актриса Катрин О’Дел. Разказът за живота ѝ се преплита със собствената история на Нора и с бурната история на модерна Ирландия. Ан Енрайт разгръща вечната тема за отношенията между майка и дъщеря в роман за славата и нейните сенчести страни, за обичта и насилието, за вътрешното опустошение и надеждата. Читателят е въвлечен в завладяващо пътуване в спомените: понякога забавно, понякога болезнено. Дали то ще открие истината за изгубените любими хора и за това кои сме ние без тях?

„Оголен от всякаква сантименталност, резултатът е критика, изповед, любовно писмо – и още един блестящ роман от Ан Енрайт (Рон Чарлз, „Уошингтън поуст“)
„Опияняващ“ (Мери Гордън, „Ню Йорк Таймс“)
„Смес от лирична проза, непосредственост, топлина и емоционална дълбочина" („Къркъс Ривюс“)

***

Ан Енрайт е ирландска писателка, авторка на романи, разкази и есеистична проза. Родена през 1962 г. в Дъблин, 1962 г., където завършва английска литература и философия в „Тринити Колидж“. Романът ѝ „Събирането“ е удостоен с наградата „Ман Букър“ през 2007 г. „Актриса“ е седмият ѝ роман, селектиран в дългия списък на престижната британска Женска награда за художествена литература (2020 г.).
 
Общи условия