(c)2011

Сейтай

   Книги ► Езотерика и религия ► Теология и митология ► 
Сейтай
Aвтор: Лаура Лопес Кото
Издателство: Кибеа
Година: 2021
ISBN: 9789544749170
Корица: мека
Страници: 424
Цена: 24.00 лв.  19.92 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
АвторЛаура Лопес КотоИздателствоКибеаISBN9544749170Година на издаване2021КорицамекаСтраници424Формат14x20Езикбългарски
ОПИСАНИЕКОМЕНТАРИЦЕНИ ЗА ДОСТАВКАСейтай възстановява естествения ред в организма и възвръща здравия смисъл на жизнената интелигентност.

Това се е опитал да ни обясни и завещае японският мъдрец Харучика Ногучи (1911–1976), посветил целия си живот на разбулването на тайната на човешкото съществуване.

Опирайки се на неговото наследство, Лаура Лопес Кото – журналист и практикуващ сейтай от 2003 г., навлиза в дебрите на жизнената интелигентност, за да ни го поднесе на достъпен и разбираем език.

Сейтай е безпрецедентно откритие за това как животът е организиран чрез жизненото движение – нещо, пряко свързано с нашето здраве и състояние на духа. Да сме живи, означава да се движим, и това движение не е случайно. То е инструментът, използван от живота, за да ни създаде, да ни поддържа живи и да ни балансира, така че да реагираме правилно на всяка ситуация. То е свободното движение, което действа с интелигентност и прецизност – спонтанният живот.

Практиките на сейтай – кацуген ундо и юки, връщат гъвкавостта, обновяват и съживяват възвратно-постъпателните движения между напрягането и отпускането на организма (дух – тяло) и дават инструменти за пълноценно изживяване на живота.

Книгата ще даде тласък на разпространението на необикновената култура на живота и здравето сейтай, така че да добие широка известност и да заеме заслуженото си място в света.

Ако не действаш с цялата си енергия, ако ти липсва съзнанието да позволиш на живота да живее чрез смъртта, не можеш да постигнеш състояние на здраве. Възможно е да вярваш, че човекът е жив благодарение на собствената си воля, но не е така. Човешкото същество просто живее и толкова. Спонтанното желание за живот не е породено от индивида, а от желанието на самата Природа.
Харучика Ногучи (1911–1976), основател на културата сейтай

Убеден съм, че сейтай – наследството на Учителя Ногучи, е най-новаторската и значителна духовна култура, станала достояние на човечеството през ХХ век.
Нарсисо Йепес (1927–1997), китарист, практикуващ сейтай
 
Общи условия