(c)2011

Протоколи на съветските мъдреци

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Протоколи на съветските мъдреци
Aвтор: Григорий Климов
Издателство: Веси
Година: 2021
ISBN: 9789546488732
Корица: твърда
Страници: 592
Цена: 25.00 лв.  20.00 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Григорий Климов (1918-2007) е руски писател, автор на поредица от книги, в които излага създадената от него наука „висша социология", изследваща дегенеративните отклонения при човешкото общество.

През 1945 г., вече дипломиран инженер и веднага след това завършил Военно- дипломатическата школа в Москва, Климов е изпратен в Берлин като главен инженер към Съветската военна администрация. През 1947 г., усещайки как може да попадне под ударите на поредната сталинова чистка, той бяга в Западна Германия и там работи за ЦРУ под името Ралф Вернер. Председателства Организацията на следвоенните емигранти от СССР и е главен редактор на списанията „Свобода" и „Антикомунист". През 1951 г. издава първата си книга „Машината на терора", която веднага става бестселър, преведена е на 12 езика и по нея са заснети филми в Германия, Англия и САЩ.

От 1955 г. живее в Ню Йорк, където се занимава с психологически изследвания по проекти на Корнелския университет.

***

„Напомням ви, че формулата на властта е такава: комплексът за властта = садизъм + полови аномалии + психични заболявания: Това вие ще го намерите у почти всички князе на този свят, почвайки от Иван Грозни и Петър Велики, та чак до Ленин и Сталин. И трябва да ви кажа, че формулата е доста точна.

- Господ-Бог ненавижда расизма под каквато и да било форма. Господ-Бог ненавижда самата идея, че някой народ би могъл да се обяви за избран народ. Това е расизъм в най-лошото му проявление

Григорий Климов
 
Общи условия