(c)2011

Малките диваци • Детството на Тьома

   Книги ► Детска литература ► Романи за деца ► 
Малките диваци • Детството на Тьома
Aвтор: Ърнест Томпсън Ситън • Николай Гарин-Михайловски
Издателство: Паритет
Година: 2021
ISBN: 9786191533336
Корица: мека
Страници: 372
Цена: 16.99 лв.  14.44 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Николай Гарин-Михайловски (1852—1906) освен писател е инженер и запален пътешественик. В „Детството на Тьома" той ни запознава с едно безгрижно, палаво и добро момче. Сред куп перипетии - от препускане на кон, случайно скъсана рокля на гувернантка, бягство от вкъщи, спасяване на куче от дълбок кладенец, Тьома върви по пътя си. Някои от читателите ще разпознаят себе си в героя, други ще си спомнят с усмивка за „невинните пакости" и уроците от тях, а трети просто ще се забавляват с приключенията му.

Втората повест в сборника е „Малките диваци" на Ърнест Томпсън Ситън (1860—1946). Тя се смята за едно от най-добрите произведения на писателя. Историята разказва за лудориите на две канадски момчета, които много искат да приличат на коренните обитатели на гората - индианците. Те решават да си построят истински индиански вигвам и да заживеят в него. Първоначално възрастните се отнасят с пренебрежение към фантазиите на „малките диваци", докато скоро и те не биват завладени от авантюристичния им дух.

Между страниците на сборника всеки може да открие духа на истинските приключения, добри и забавни. Такива, за които мечтаят не само децата около, но и тези вътре в нас.
 
Общи условия