(c)2011

Евгений Бакърджиев във възхода и разпада на синята идея

   Книги ► Научна литература ► История ► история на България ► 
Евгений Бакърджиев във възхода и разпада на синята идея
Aвтор: Евгений Бакърджиев - съставител
Издателство: Книгомания
Година: 2021
ISBN: 9786191952977
Корица: мека
Страници: 528
Цена: 25.00 лв.  20.75 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Кой пише Историята? Победителите, летописците или блюдолизците? Всъщност историята се пише от хората, участвали в историческите събития и тяхна задача е да съхранят истината.

В тази книга Евгений Бакърджиев се стреми именно към това – да съхрани истината за българския преход към демокрация и да убеди скептиците в нея. В събраните тук десетки журналистически материали са представени възходът и разпадът на синята идея, конфликтите, идейни и личностни, довели до съвременния политически пейзаж в България.

Книгата обхваща обхваща периода от 1995 до 2019 г. и в нея са засегнати събития и теми като победите на изборите в София, избирането на Петър Стоянов за президент, барикадите през 1997 г., възстановяването на държавата след Виденовата зима, отношенията с Русия и цените на природния газ, премахването на Мавзолея, идването на власт на Симеон Сакскобургготски, постепенния разпад на СДС, ОДС и дясното пространство в България.

Евгений Бакърджиев е един от емблематичните политици през най-силните години на Съюза на демократичните сили. Преминал е през всички нива от редови седесар, през лидер в София (1995 – 2001 г.) до зам.-председател на СДС два мандата (1997 – 2000 г.) и председател на БДС „Радикали“ (2001 – 2014 г.). Заемал е последователно позиции на общински съветник, кметски наместник, председател на СОС, народен представител, министър на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер на България. Политик с ясно изразени енергичност , консервативни възгледи и последователна принадлежност към българката десница.
 
Общи условия