(c)2011

Всичко за кандидат-студента по биология Булвест

   Книги ► Учебници ► Помагала ► биология ► 
Всичко за кандидат-студента по биология Булвест
Aвтор: Колектив
Издателство: Булвест
Година: 2021
ISBN: 9789541815854
Корица: мека
Страници: 240
Цена: 24.90 лв.  22.91 лв. (Отстъпка -8%)

Добави в количка
 
Изданието предлага ефективна система за подготовка по биология и здравно образование на кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация в медицинските университети в София, Варна и Плевен. Част от материалите в него са съставени по критериите и за кандидатстване в Медицинския университет в Пловдив.

Тестовите въпроси и задачи и теоретичните разработки са в пълно съответствие с одобрената от МОН учебна програма по биология и здравно образование.

Съдържанието на помагалото е разпределено в 10 теми. Всяка тема съдържа две части. Теоретичната част към всяка тема разработва понятията и знанията за структурата и функциите на конкретната система в човешкия организъм. След теоретичната част са предложени тестове върху учебния материал, които са обособени в три типа – А, Б и В, съгласно регламента в конкретното висше учебно заведение.

В изданието са включени и подробни план-конспекти за темите от конспектите на МУ София и Софийския университет, общи примерни тестове за медицинските университети в страната и отговори на всички тестове.

В зависимост от изискванията на съответното учебно заведение в тестовете са включени различни типове задачи:

въпроси с един верен отговор или с комбинация от отговори;
дефиниране на понятия;
означаване на схеми и въпроси към тях;
сравнителен анализ на структури и процеси;
ситуационни задачи;
разработване на части от теми и др.

Предложен е и примерен тест по новия формат на изпита за Медицинския университет София.

Авторите на изданието са изявени университетски преподаватели и учители с дългогодишен опит. Всички те са участници в комисиите за създаване на изпитни материали и теми и оценяване на кандидатстудентски работи в медицинските университети в София, Плевен, Варна.
 
Общи условия