(c)2011

Дъщерята на часовникаря

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Дъщерята на часовникаря
актуално

Aвтор: Кейт Мортън
Издателство: Колибри
Година: 2021
ISBN: 9786190206613
Корица: мека
Страници: 464
Цена: 24.00 лв.  19.68 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
В мразовита зимна вечер във викториански Лондон е изоставено невръстно момиченце. Малката улична крадла се превръща в ослепително красива муза и модел на талантливия художник Едуард Радклиф, а накрая става и негова любима.

През лятото на 1862 година двамата влюбени отпътуват за имението Бърчуд в горното поречие на Темза заедно с група художници, за да прекарат един месец в уединение и творческо вдъхновение. Напрежението постепенно се сгъстява и в един горещ следобед проехтява изстрел. Още преди края на престоя на групата приятели една жена е убита, друга изчезва, откраднато е скъпо наследствено бижу, а животът на Едуард Радклиф рухва.

Повече век по-късно младата архивистка Елъди Уинслоу намира пожълтяла снимка на поразителна жена с викторианско облекло и скицник с рисунката на къща на завоя на някаква река. Защо къщата изглежда толкова позната на Елъди? И коя е красавицата на снимката?

Пищна обстановка, прецизни исторически детайли, убийство, кражба, вероломство, любов и загуба – в тази книга има всичко. Мечтателното повествование звучи с гласа на Птичето, дъщерята на часовникаря – свидетелка на драматичните събития от миналото, изплъзнала се от властта на времето.

„Разкошен гоблен! Мортън не разочарова.“
Washington Post

„Най-амбициозното произведение на Кейт Мортън досега…“
Booklist
 
Общи условия