(c)2011

Калейдоскоп на идентичности. Лични истории на сефарадски евреи в България за езика ладино

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Калейдоскоп на идентичности. Лични истории на сефарадски евреи в България за езика ладино
Aвтор: Леа Давчева
Издателство: Рива
Година: 2021
ISBN: 9789543207411
Корица: мека
Страници: 200
Цена: 16.00 лв.  13.28 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Д-р Леа Давчева е основателка на АХА моменти - Център за междукултурност, Фокус към решения и Гостоприемно лидерство. Тя е обучител и коуч с международна практика, изследовател и автор (и съавтор) на книги, академични статии и учебни материали.

В продължение на години Леа играе важна роля в развитието на междукултурността в България. Ръководи много и разнообразни междукултурни инициативи - във и извън границите на България.

„Разговорът неусетно кривна и пое към сефардимите в България и техния наследствен език ладино. Още преди просеката изникна идеята за ново проучване - поглед към ролите и мястото на ладино в живота на сефарадските евреи в България. Първо събрах житейските истории на онези от тях, които знаят и ползват този език. Стъпка по стъпка, проправях своя изследователски път. Към мен се присъединяваха хора, от които черпех вдъхновение и знания. И неусетно в процеса на работа се появи ново усещане - сефарадско. То изникна от съприкосновението ми с разказвачите и техните истории, от съпреживяването на разказаните ладински епизоди от живота им, от съживяването на случки от моя живот и придаването на нови значения на някои от тях."

Завъртайки динамичните цветни късчета от живота на 14 сефарадски евреи в България, книгата Калейдоскоп на идентичности гради красивата сила на многоезичието.
 
Общи условия