(c)2011

Един от нас

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Един от нас
Aвтор: Осне Сайерстад
Издателство: Black Flamingo
Година: 2021
ISBN: 9786197362824
Корица: мека
Страници: 536
Цена: 22.00 лв.  18.70 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Цялото съдържание на тази книга е изградено въз основа на свидетелските показания, а описаните сцени са базирани върху тях. Детството и израстването на Андеш Брайвик са разказани, като съм се позовала на редица източници и разкази, включително тези на майка му и баща му, на семейството и на приятелите му, както и на личните му показания в полицията и в съда. Освен това съм имала достъп до всички доклади на Социалните служби в Осло, свързани с него.

По отношение на планираната от него терористична атака, в допълнение на източниците ми, съм използвала написаното в манифеста му и в социалната мрежа. При предаването на личното му отношение и чувства в определени ситуации винаги съм използвала неговите разкази. Често съм цитирала дословно негови изказвания; в други случаи - при преразказването на нещата, винаги съм се позовавала на неговите твърдения.

Други източници при описанието на събитията на Ютьоя са разказите на оцелелите жертви. Те споделиха историите и преживяванията си, мислите и чувствата си с мен. Съчетаването на разказите на оцелелите и тези на извършителя направи възможна възстановката на събитията от терористичната атака минута по минута.

В края на книгата подробно съм описала начина на създаването й.
Осне Сайерстад
 
Общи условия