(c)2011

Тайните на сталинските репресии. Престъплението на века или спасението на страната?

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Тайните на сталинските репресии. Престъплението на века или спасението на страната?
Aвтор: Александър Колпакиди
Издателство: Паритет
Година: 2021
ISBN: 9786191533060
Корица: мека
Страници: 245
Цена: 18.99 лв.  16.14 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Александър Колпакиди е роден през 1962 г., автор и съавтор на повече от 20 книги за историята на руските специални служби и историята на СССР. Работи в Москва като главен редактор на издателство, има множество публични изяви, води канал в YouTube.

След победата на болшевиките започва утвърждаване на властта на Сталин, преследване на „враговете на народа", а това - до „големия терор".

В какво се крие тайният смисъл на 1937 г.? Каква е била истинската причина за „големия терор"? Трябва ли масовите репресии да се считат за проява на „параноята" на Сталин или те са имали напълно рационални причини? Били ли са показните процеси от 1936-1938 г. изфабрикувани, а признанията на подсъдимите - изтръгнати с изтезания?

Тази книга е опит за обективно и безпристрастно разбиране на проблема, опирайки се не на емоции, слухове и спекулации, а на документи и факти. Авторът убедително доказва, че многобройните заговори на опозицията през 30-те години не са измислени от „сталинските палачи", а са съществували в действителност.

Вождът на народа срещу „червените олигарси"!

Най-зловещите и забранени тайни на СССР!
 
Общи условия