(c)2011

Образована

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Образована
Aвтор: Тара Уестоувър
Издателство: Ентусиаст
Година: 2020
ISBN: 9786191643684
Корица: мека
Страници: 408
Цена: 18.00 лв.  14.94 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Тара Уестоувър е родена в семейство на мормони, което прекарва живота си в подготовка за Края на дните. Баща й смята, че правителството цели да промие мозъците на всички, които се възползват от услугите и програмите на държавните институции, така че децата Уестоувър не посещават училище и не ходят на лекар. Всички рани, мозъчни сътресения и дори изгаряния от експлозии са третирани с билки и енергийно лечение от майка им. Тара няма акт за раждане, училищно досие или медицински картон. Според правителството тя изобщо не съществува. Семейството е толкова изолирано от обществото, че няма кой да се погрижи децата да получат образование или да се намеси, когато един от по-големите й братя се превръща в насилник.

Докато расте, баща й става все по-радикален, а брат й все по-агресивен. На шестнайсет Тара решава да се самообразова. Стремежът й за знания я отвежда далече от планините на Айдахо, през океани и континенти, чак до Кеймбридж и Харвард. И тогава тя започва да се чуди дали не е отишла твърде надалеч и има ли все още път към дома.

„Образована" е разказ за борбата да се изградиш като личност. Това е история за жестоката семейна лоялност и мъката, която идва с прекъсването на връзките с най-близките. Със силната проницателност, която отличава всички велики писатели, Уестоувър претворява необикновения си опит в уникална история за съзряването. В разказ за същността на образованието и възможностите, които дава то - перспективата да погледнеш на живота с нови очи и волята да го промениш.
 
Общи условия