(c)2011

Щастливият мозък

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Щастливият мозък
Aвтор: Дийн Бърнет
Издателство: Изток Запад
Година: 2020
ISBN: 9786190106869
Корица: мека
Страници: 320
Цена: 18.00 лв.  15.30 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Искате ли да сте щастливи?
Ако да – прочетете тази книга. Тя съдържа всички отговори.
(Всъщност не. Извинения! Но поне поставя някои много интересни въпроси и от време на време дава по някой отговор.)
Дийн Бърнет


В „Щастливият мозък“ невроученият Дийн Бърнет обсъжда в дълбочина механизмите на човешкия ум, за да отговори на някои от най-фундаменталните въпроси относно щастието: Какво точно означава да изпитваме щастие? От какво зависи? Има ли тайна, която да ни разкрие как да сме щастливи завинаги?

В своето изследване Бърнет анализира нашия сложен вътрешен живот, за да разкрие изненадващи истини за това кое ни прави щастливи. Представата ни за щастието всъщност се трансформира през различните етапи от живота ни, но това, което не се променя, е нуждата ни от общуване (все пак човекът е социално животно). От това доколко щастието започва у дома, до влиянието на любовта, секса, приятелствата, богатството, смеха и успеха върху мозъка, тази книга предлага удивително забавни прозрения какво е да си човек. Щастлив човек!

***

Дийн Бърнет е невроучен и стендъп комедиант. Работи в Института за психологическа медицина и клинични невронауки към университета в Кардиф. Има блог в „Гардиън“, популяризиращ науката, с над 11 милиона посещения за последните две години, който се радва на изключително високи оценки от широк кръг известни личности: от Лорън Лаверн през Брайън Кокс и Саймън Синг до Професор Грийн.
 
Общи условия