(c)2011

Заговорът на Тухачевски

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Заговорът на Тухачевски
Aвтор: Александър Колпакиди
Издателство: Паритет
Година: 2020
ISBN: 9786191532681
Корица: мека
Страници: 240
Цена: 18.90 лв.  16.06 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Александър Колпакиди е роден през 1962 г., автор и съавтор на повече от 20 книги за историята на руските специални служби и историята на СССР. Работи в Москва като главен редактор на издателство, има множество публични изяви, води канал в YouTube.

В средата на тридесетте години на XX век конфликтът между военния елит и Сталин завършва с разстрела на маршали и генерали. Заговор на „червените маршали", твърди авторът, има, но каква роля в него изиграва Тухачевски?

Михаил Николаевич Тухачевски е син на потомствен дворянин и селянка, гвардейски офицер, получил пет военни награди на фронтовете на Първата световна война, избягал от германски плен при петия си опит, преминал безусловно на страната на болшевиките, воювал с враговете им по време на Гражданската война. Наричан е „червеният Наполеон" и създател на съветската военна доктрина. Но каква роля в заговора има Тухачевски? Какво е участието на спецслужбите на Хитлер в елиминирането на съветския маршал? Какво би станало със Сталин и Съветския съюз, ако военните бяха спечелили в този конфликт? Читателите ще намерят отговорите на тези въпроси в книгата на Александър Колпакиди, която се основава на уникални документи от руските и германските архиви.
 
Общи условия