(c)2011

Около Исландия за 14 дни

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Други ► 
Около Исландия за 14 дни
Aвтор: Крум Крумов
Издателство: Вакон
Година: 2020
ISBN: 9786197300987
Корица: мека
Страници: 275
Цена: 19.00 лв.  15.20 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Приключенията на един българин с велосипед в дома на Северния вятър.

Това е история за едно пътешествие, което ще ви срещне с хората, природата и красотата на малко позната у нас страна - Исландия. Ще ви покаже мечтата на един човек и смелостта му да я осъществи.
Редовете в тази книга ще ви усмихнат, натъжат, мотивират или изненадат, но няма да ви оставят да скучаете.
За да ни разкаже своето приключение пътешественикът Крум Крумов прави обиколка на Исландия по популярния маршрут РингРоудили Път номер 1 за невъoбразимите14 дни. Тръгва от Кефлавик на 15 юли, 2017 г. и след като кара 1400 км,след две седмицисе връща отново на изходната си точка.
Преживейте това пътешествие на границата с невъзможното, заедно с Крум и всички участници в него.

***

Крум Крумов е роден през 1981 г. в Тополовград.
Автор на свободна практика, преводач, пътешественик и приключенец.
Завършил е Спортно училище в Хасково с профил „футбол“, а след това учи Славянска филология с полски език в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Туризъм в Лодзкия университет в Лодз, Полша, където живее от 12 години.
Бивш кореспондент на БНР, програма „Артефир“ за Полша. Инициатор на първия български фестивал в град Лодз, Полша „Дни на България в Лодз“.
Любител на индивидуалните спортове на дълги разстояния - бягане, колоездене, триатлон, 4 xIronman 70.3 и Ironmanfinisher.
Изминал е 2000 кмс колело презАлпитеотПолшадоИталия, а другоприключениегоотвеждаот родния Тополовград домистичните маршрути на Атон в Светагора.
Последният му проект е благотворително пътуване с велосипед от Созопол до Сантяго де Компостела по европейските пътища - „Камино де Сантяго“ – 4500 км. за 30 дни, септември 2019 година.
 
Общи условия