(c)2011

Сърцето с девет стаи

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Сърцето с девет стаи
Aвтор: Джанис Париат
Издателство: Колибри
Година: 2020
ISBN: 9786190204855
Корица: мека
Страници: 200
Цена: 14.00 лв.  11.48 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
„Сърцето с девет стаи” е предизвикателна по структура книга, хипнотизираща биография на героиня, която читателите ще опознаят единствено през очите на хората, останали задълго или понякога съвсем за кратко в живота ѝ.
Калейдоскопична история за млада жена, която следваме в пътуването ѝ към себе си, пътуване между Изтока и Запада, в познати, но безименни градове. Девет души разказват за отношенията си с нея – една и съща жена, която са обичали или която ги е обичала. Вдъхват ѝ живот и я приближават до нас, но тя не спира да ни се изплъзва, тъй като не чуваме нейния глас.
Романът на Джанис Париат е за крехката, фрагментирана природа на идентичността. За това как другите ни виждат само парченце по парченце, на части, и как понякога сме склонни да ставаме такива, каквито сме в техните очи.
Роман за това как любовта никога не остава неизменна и как живее в сърцето на човек дори след като някой е затворил вратата зад него.


Джанис Париат е носител на престижната награда за млад писател на „Сахитя академи” и на наградата „Кросуърд”, автор на разкази и стихотворения. Изучава английска литература в колежа „Свети Стефан”, Делхи, и история на изкуството в Училището за източни и африкански изследвания, Лондон. Живее в Индия и иска да овладее по-добре италианския език, тъй като е живяла няколко години в Торино.
 
Общи условия