(c)2011

Архипелагът на един друг живот

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Архипелагът на един друг живот
Aвтор: Андрей Макин
Издателство: Леге Артис
Година: 2020
ISBN: 9786197516128
Корица: мека
Страници: 208
Цена: 16.00 лв.  12.80 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Андрей Макин е роден в Красноярск през 1957 г. Завършва философия в Московския университет, преподава в Педагогическия институт в Новгород и сътрудничи на списание „Современна чуждестранна литература“.

Започва да пише още по време на Перестройката, когато избира да живее във Франция. Владее прекрасно френски език благодарение на баба си, която има френски произход.

Животът му в Париж отначало е много труден – живее като бездомник, прехранва се с преподаване на руски и пише романи на френски език, но дълго не намира издатели…

През 1995 г. за книгата си „Френското завещание“ Андрей Макин печели „Гонкур“ – за първи път в историята на френската литература премията е присъдена на руски писател. Авторът получава френско гражданство, защитава докторска дисертация в Сорбоната. Написал е десетки произведения, сред които: „Исповед на разжалвания знаменоносец“ (1992), „Престъплението на Олга Арбелина“ (1998), „Реквием за Изтока“ (2000), „Земята и небето на Жак Дорм. Хроника на любовта“ (2002).

Макин е изключително популярен във Франция, макар да смята, че не твори в традициите на френската литература и дори, че голяма част от нея е „ширпотреба“. Той казва, че е в тази чужда страна не се е пречупил, защото има съветска закалка, която руснаците не бива да пренебрегват.
 
Общи условия