(c)2011

Вуйчо Ангел • Домът Тюрингер

   Книги ► Класика ► 
Вуйчо Ангел • Домът Тюрингер
Aвтор: Панаит Истрати
Издателство: Персей
Година: 2019
ISBN: 14.99
Корица: мека
Страници: 326
Цена: 14.99 лв.  11.99 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Панаит Истрати (1884-1935) е един от големите румънски класици. Двата романа в този том са свързани от общ герой - младия Адриан Зографи.

„Вуйчо Ангел" разказва за страдалческата съдба на Ангел, брат на майката на Адриан Зографи, който от добър християнин, почтен човек и горд баща на три деца се превръща в пияница, отшелник и неверник. Макар че е роден в бедняшко семейство, Ангел работи усърдно, успява да натрупа състояние и купува голям имот, който превръща в процъфтяващ чифлик. За съжаление, животът му поема трагичен завой, след като се оженва за красива, но безотговорна жена. Заради безхаберието й губи чифлика си, а някогашната му любов към нея се превръща в отвращение...

„Домът Тюрингер" е роман за личното израстване и борбата между идеалите и реалността. Младият Адриан Зографи започва работа като момче за поръчки в богаташкия дом на двамата братя Тюрингер. Там е очарован от красивата и грациозна госпожа Ана, съпругата на Макс Тюрингер, която боготвори повече от всичко. Но сърцето му се разкъсва между двата свята - този на буржоазията - тъй като в дома Тюрингер всички се отнасят към него като с член на семейството, и този на угнетените, които повече не може да търпят издевателствата на господарите си.
 
Общи условия