(c)2011

Аз съм динамит. Животът на Ницше

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Аз съм динамит. Животът на Ницше
Aвтор: Сю Прюдо
Издателство: Ера
Година: 2019
ISBN: 9789543895427
Корица: мека
Страници: 424
Цена: 19.90 лв.  15.92 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Фридрих Ницше е един от най-големите мислители на XIX век - философ, литератор, изкуствовед, музикант, чиито възгледи повлияват дълбоко европейската и световната култура до наши дни, като в същото време са обект на полемики, спекулации и коренно противоположни интерпретации. Той е една от най-загадъчните фигури във философията. Неговите концепции за свръхчовека, волята за власт и робския морал променят фундаментално разбирането за човешката същност.
Като се опира на документи, проучвания, писма и творбите на Ницше, Сю Прюдо обрисува света на един блестящ, ексцентричен и дълбоко смутен човек, хвърляйки светлина върху събитията и хората, формирали живота и работата му. От християнското му възпитание, засенчено от мистериозната смърт на баща му, през учителската му кариера, отношенията му с видните интелектуалци на неговото време, самотното философстване по високите планини до драматичния психически срив.
Сю Прюдо успява с малко щрихи ярко да пресъздаде интелектуалната, културната и политическата атмосфера в Европа от втората половина на XIX в.
Автор на редица биографични книги, Сю Прюдо е носител на множество престижни награди. „Аз съм динамит" е отличен с една от най-авторитетните британски литературни награди.
 
Общи условия