(c)2011

Кратка илюстрована история на Китай. Култура • Религии • Изкуство • Изобретения

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
Кратка илюстрована история на Китай. Култура • Религии • Изкуство • Изобретения
Aвтор: Уан Дзиен, Фан Сяойен
Издателство: Изток Запад
Година: 2019
ISBN: 9786190104179
Корица: твърда
Страници: 128
Цена: 25.00 лв.  20.50 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Като една от люлките на човешката цивилизация, Китай успява да запази културната си идентичност в продължение на пет хиляди години. Тази книга повежда читателите си на цветно пътешествие из най-значимите моменти от китайската история.
Четивна
Хилядолетната история на Китай е представена в книгата като последователност от различни периоди – от управлението на династиите Ся, Шан и Джоу до времето на династиите Мин и Цин. Дадени са връхните постижения на всеки период – били те в областта на културата, изкуствата, религиите или технологиите, както и основните културни символи на страната и по-важните исторически събития.
Красива
В книгата са включени повече от 250 цветни, висококачествени илюстрации и снимки на бронзови съдове, нефритени украшения, скулптури, картини, калиграфски образци, керамични изделия, архитектурни съоръжения, мебели и т.н. – истинска наслада за очите! Освен това ще откриете географски карти, диаграми, таблици и репродукции на древни документи.
Информативна
Прокарани са паралели със значими събития от световната история, за да се даде реална представа за напредъка на китайската цивилизация. Предстои да се запознаете с най-прочутите китайски литератори, с най-важните изобретения и с ключовите събития, довели до възхода и падението на различните династии.
Тази кратка книга представя най-значимите моменти от китайската история по изключително интересен и достъпен начин.
 
Общи условия